Сафая ультра

для функціонування органів травлення

сафая, сафая ультра

Склад:

  • Кассия трубчатая 10: 1 екстракт листя Касії гостролистої (Cassia angustifolia) – 120,0 мг,
  • Свинчатка цейлонская 10: 1 екстракт кореня Свинчатки цейлонської (Plumbago zeylanica) – 120,0 мг,
  • Имбирь лекарственный  ​​8: 1 екстракт кореневища Імбиру лікарського (Zingiber officinale) – 120,0 мг,
  • Фенхель обыкновенный 7: 1 екстракт насіння Фенхелю звичайного (Foeniculum vulgare) – 105,0 мг,
  • Папайя 8: 1 екстракт листя Папаї (Carica papaya) – 100,0 мг,
  • Алоэ вера 12: 1 екстракт листя Алое вера (Aloe vera) – 80,0 мг,
  • Ферула вонючая 5: 1 екстракт кореневища Асафетиди (Ferula asafoetida) – 80,0 мг,
  • Филлантус эмблика 7: 1 екстракт фруктів Філлантусу ембліки (Phyllanthus emblica) – 25,0 мг,
  • Терминалия хебула 7: 1 екстракт фруктів Терміналії хебули (Terminalia chebula) – 25,0 мг,
  • Терминалия беллерика 7: 1 екстракт фруктів Терміналії белерики (Terminalia bellirica) – 25,0 мг.

Сприяє створенню оптимальних дієтичних умов при:

  • Порушення травлення;
  • Неприємний запах з рота;
  • Головний біль;
  • Пульсуючий біль у прямій кишці;
  • Закреп;
  • Геморой.
  • Кожна желатинова капсула містить 800 мг екстрактів лікарських рослин.
  • Не містить генетично модифікованих організмів і хімічних консервантів.
  • Зроблено на основі лікарських рослин.

Спосіб застосування:

  • Дорослим по 1 капсулі 1 раз на день за 30 хвилин до їжі або за рекомендацією лікаря.
  • Не перевищувати денну норму.
  • Перед вживанням рекомендовано проконсультуватися з лікарем.

Рекомендується приймати разом з:

Форма випуску

  • желатинові капсули масою по 923,0 мг ± 7%,
  • тридцять капсул № 30. (три блістера по 10 капсул).  Повний курс

Поживна (харчова) цінність

  • Поживна (харчова) цінність 100 г. продукту:
    білків – 6,1 г.; жирів – 0,6 г.; вуглеводів – 43,6 г.

Енергетична цінність

  • Енергетична цінність (калорійність) 100 г. продукту: 221 ккал.

Застереження при застосуванні

  • Індивідуальна непереносимість компонентів, вагітність, період лактації у жінок.

  • Цей продукт не призначений для діагностики, лікування або попередження будь-яких хвороб.

  • Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

  • Не використовуйте після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці,

  • або при порушенні цілісності упаковки.

  • Дієтична добавка не є лікарським засобом.

  • Зверніть увагу, що всі рекомендації й коментарі мають інформативний характер і

  • не повинні використовуватися без консультацій з лікарями або фахівцями.

  • Самолікування може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Термін придатності

  • 3 роки від дати виготовлення.

  • Номер партії та дата виробництва: вказано на упаковці.

Умови зберігання

  • У сухому, захищеному від світла й недоступному для дітей місці,

  • при температурі від 5°С до 30°С

  • та відносній вологості не більше ніж 80%.

Реєстрація та інша інформація

Виробник сировини зареєстрований у:

  • Генеральній дирекції медичного здоров’я та

  • сімейного благополуччя, Уттаракханд, Індія.

  • Відповідає міжнародним стандартам.

  • Країна походження сировини: Індія (India).

  •                  

Внесено до бази даних, технічні умови України,

  • 04725970, /006825/0 від 24.05.2017 Мінекономрозвитку України.

  • ТУ У 10.8-39622483-001:2015.

Звіт

  • ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім.

  • акад. Л. І. Медведя МОЗ України» № 3/8А-1254-17-64251Е від 27.04.2017.

Висновок:

  • State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection 

  • Державна служба України з питань

  • безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

  • ДСЕЕ – № 602-123-20-2/15274 від 18.05.2017.

Виробник, замовник і власник торгової марки:

  • Amma Life Sciences Private Limited

  • вул. Алма-Атинська, 2/1, м. Київ, 02090, Україна.

  1. 1
    Порушення шлунково-кишкового тракту (травлення)

    з точки зору Аюрведи.

    Індійська нетрадиційна медицина Аюрведа визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я як ефективна система альтернативної або народної медицини.

    Порушення шлунково-кишкового тракту (травлення) є однією з найпоширеніших скарг серед населення. Шлунок – один з життєво важливих органів тіла (марма). Шлунок не тільки зберігає їжу в процесі травлення, але й перетравлює її за допомогою своїх соків. У шлунку є дрібні залози, які виробляють шлунковий сік (пачака пітта). Шлунковий сік розчиняє їжу на більш дрібні молекули. У момент, коли їжа потрапляє у шлунок, його стінки починають скорочуватися і перемішувати їжу з шлунковим соком, щоб її можна було перетравити.

    Їжа, яку легко перетравлювати (лагху ахара) – молоко зниженої жирності, злаки або фрукти, – перетравлюється набагато швидше, ніж більш важка їжа (гуру ахара) – смажена, що містить велику кількість жиру.

    Частково перетравлена їжа з шлунку потрапляє в кишковий тракт, а потім перетравлюється за допомогою жовчі, панкреатичного й кишкового соку, а також бактерій. Їжа розбивається на різні легкозасвоювані речовини, які життєво важливі для росту та розвитку, адже вони формують структурні елементи організму. Тільки після того, як їжа залишає кишковий тракт, завершується процес травлення і починається засвоєння.

    У аюрведичній літературі розрізняється 13 типів ферментів. Їжа перетравлюється за допомогою травного ферменту. Цей процес призводить до виділення з їжі поживних речовин, які засвоюються в організмі та беруть участь у процесі творення тканин за допомогою внутрішньоклітинних ферментів.

    Закреп

    Констипація (запор) – затримка випорожнення кишечнику та утруднення дефекації. Частота випорожнення кишечнику у здорових людей дуже відрізняється – від трьох разів на день до трьох разів на тиждень. Як правило, якщо кишечник не спорожняється більше, ніж три дні, вміст кишкового тракту може затвердіти і людині буде важко випорожнюватися, при цьому навіть може виникати біль. Іноді кал твердне і виходить з больовими відчуттями навіть при більш коротких проміжках між випорожненнями.

    Згідно з Аюрведою, якщо випорожнення не відбувається щоранку, його не можна назвати нормальним. Якщо випорожнення неповне, у товстій кишці утворюється закреп.

    У Аюрведі описується, що «нормальні випорожнення» мають певну консистенцію та твердість – це називається «правильний кал». В процесі травлення їжа проходить етап розщеплення кислотою, під час якого вона знаходиться в тонкій кишці в напіврідкому стані. Просуваючись товстою кишкою, ця перетравлена їжа (яка називається ахарія раса) всмоктується і відходи травлення залишаються в товстій кишці. Випорожнення стають сухими та твердими, кал виходить з складнощами і в невеликій кількості.

    Згідно Аюрведі, основними причинами порушення травлення є:

    Надмірне вживання рідини або води; нездорове харчування, включаючи неправильний режим і кількість їжі: неправильний графік харчування (прийоми їжі через тривалі проміжки часу, вночі тощо), занадто великі або занадто маленькі порції; харчові алергії; порушення травлення в результаті неправильного проведення процедур панчакарми (виведення токсинів); придушення природних позивів або відчуття голоду, затримка випорожнення тощо; порушення сну; емоційні розлади (наприклад, почуття заздрості, страху, гніву, депресія, жага помсти); сезонні зміни; хронічні захворювання, які важко протікають.

    У традиційній медицині основними причинами диспепсії вважається переїдання, неправильне поєднання продуктів харчування, занадто швидке вживання їжі, а також неретельне пережовування й недостатнє слиновиділення під час їжі.

  2. 2
    Принципи раціонального харчування при порушенні роботи органів травлення

    За ступенем поширеності хвороби печінки та захворювання шлунково-кишкового тракту займають одне з перших місць. Їх називають другою епідемією сучасності після серцево-судинних патологій. Печінкові та шлунково-кишкові захворювання виникають на тлі переїдання, нераціонального харчування, зловживання алкоголем, цукрового діабету. З огляду на багатогранність основних функцій печінки (знешкодження токсинів, які надходять з їжею, участь у ліпідному обміні, синтез вітамінів тощо), важко переоцінити важливість правильного харчування для попередження й лікування захворювань печінки. Так само, як і хвороб шлунково-кишкового тракту.

    Основними вимогами до їжі є легко-засвоюваність, поживність та хороші смакові якості, оскільки при печінкових і шлунково-кишкових хворобах апетит, як правило, значно знижений.

    У раціоні повинні бути продукти з високим вмістом рослинної клітковини, білка, мінералів і вітамінів.

    Суворе обмеження стосується жирів, зокрема тваринного походження.

    Також слід відмовитися від продуктів, які стимулюють виділення шлункового соку.

    Продукти, не рекомендовані при порушенні шлунково-кишкового тракту

    Слід вилучити продукти з сильними стимуляторами секреції підшлункової залози та шлунку, які містять органічні кислоти, екстрактивні речовини, ефірні олії, холестерин, щавлеву кислоту, а також пурини.

    До них відносять:

    • тугоплавкі жири (сало, комбіжир, смалець, маргарин);
    • супи на концентрованих рибних, м’ясних і грибних бульйонах, жирні й кислі борщі;
    • жирні сорти свинини, м’ясо курки, гуски, качки та індички;
    • ковбаси, окорок, свинячі сосиски, сардельки, м’ясні консерви;
    • сом, осетрові, рибні консерви;
    • жирні підливи, вершки, гострі сири, йогурти;
    • сирі та зварені круто яйця, яєчні;
    • квашені та солоні овочі, маринади;
    • бобові (горох, сочевиця, квасоля);
    • зелень та овочі, багаті на ефірні олії (щавель, часник, редис, редька, кріп, цибуля, петрушка);
    • нестиглі й кислі фрукти, ягоди, мигдаль, горіхи, цитрусові, банани, ківі;
    • цукерки, шоколад, торти, морозиво, тістечка;
    • гострі приправи (гірчиця, перець, оцет, майонез, хрін), гриби, копченості;
    • алкогольні напої.

    Продукти, рекомендовані при порушенні шлунково-кишкового тракту

    • легкоемульгуючі масла й олії (вершкове масло та рослинна олія: соняшникова, оливкова, кукурудзяна);
    • вегетаріанські супи з овочами, локшиною, крупами, молочні й фруктові супи;
    • нежирні сорти м’яса (телятина, яловичина, кролик, курка й курчата без ніжок) у вигляді парових фрикадельок, котлет, суфле, кнелей;
    • дієтичні ковбасні вироби;
    • відварна нежирна риба (тріска, щука, судак, навага, сазан), заливна риба або риба, приготована на пару;
    • домашній знежирений свіжий сир, кисле молоко, кефір, ацидофілін, нежирна сметана, негострі сорти сирів;
    • яйця (не більше одного в день або як складова окремих приготованих страв);
    • вівсяна, гречана, рисова, манна каші;
    • вермішель, локшина, макарони;
    • свіжі овочі в сирому вигляді (капуста, морква, помідори, огірки), у відварному вигляді або приготовані на пару (потертий буряк, картопляне пюре, зелений горошок, кабачки, цвітна капуста);
    • стиглі солодкі фрукти та фруктові страви (муси, киселі, желе, підливи);
    • сухофрукти (чорнослив, курага, родзинки без кісточок);
    • мед, пастила, варення, мармелад, нездобне печиво;
    • вінегрет, овочеві салати;
    • кава з молоком, неміцний чай, фруктові, овочеві та ягідні соки (полуничний, яблучний, малиновий, морквяний, вишневий, томатний), відвар пшеничних висівок і шипшини.

Сафая ультра

для функціонування органів травлення

сафая, сафая ультра

Аюрведа про захворювання шлунково-кишкового тракту

Відео