Соберекс ультра

для функціонування нервової системи

соберекс ультра, соберекс

Склад:

  • Бакопа монье 13: 1 екстракт рослини Бакопи Моньє (Bacopa monnieri) – 120,0 мг,
  • Нард индийский 6: 1 екстракт кореня Нарду індійського (Nardostachys jatamansi) – 120,0 мг,
  • Витания снотворная  ​​8: 1 екстракт кореня Вітанії снодійної (Withania somnifera) – 110,0 мг,
  • Роза дамасская 8: 1 екстракт квітки Троянди дамаської (Rosa damascena) – 100,0 мг,
  • Эвольвулус алзиновидный 12: 1 екстракт Евольвулусу алзіновидного (Evolvulus alsinoides) – 75,0 мг,
  • Центелла азиатская 10: 1 екстракт рослини Центелли азіатської (Centella asiatica) – 75,0 мг,
  • Тиноспора 10: 1 екстракт кореня Тиноспори серцелистої (Tinospora cordifolia) – 50,0 мг,
  • Терминалия арджуна 10: 1 екстракт кори Терміналії арджуни (Terminalia arjuna) – 50,0 мг,
  • Валериана валличи 10: 1 екстракт Валеріани валлічі (Valeriana wallichii) – 50,0 мг,
  • Аир болотный 8: 1 екстракт кореневища Аїру болотного (Acorus calamus) – 50,0 мг.

Сприяє створенню оптимальних дієтичних умов при:

  • Синдром хронічної втоми;
  • Розлад сну;
  • Психічний і поведінковий розлад, викликаний вживанням алкоголю (тривога, депресія, психоз);
  • Депресивний епізод;
  • Розлад настрою (афективний);
  • Розлад пристосувальних реакцій;
  • Тривожний розлад (неуточнений);
  • Тривога;
  • Депресія;
  • Психоз;
  • Стрес.
  • Кожна желатинова капсула містить 800 мг екстрактів лікарських рослин.
  • Не містить генетично модифікованих організмів і хімічних консервантів.
  • Зроблено на основі лікарських рослин.

Спосіб застосування:

  • Дорослим по 1 капсулі 1 раз на день за 30 хвилин до їжі або за рекомендацією лікаря.
  • Не перевищувати денну норму.
  • Перед вживанням рекомендовано проконсультуватися з лікарем.

Рекомендується приймати разом з:

Форма випуску

  • желатинові капсули масою по 923,0 мг ± 7%,
  • тридцять капсул № 30. (три блістера по 10 капсул).  Повний курс

Поживна (харчова) цінність

  • Поживна (харчова) цінність 100 г. продукту:
    білків – 8,3 г.; жирів – 0,8 г.; вуглеводів – 44,4 г.

Енергетична цінність

  • Енергетична цінність (калорійність) 100 г. продукту: 232 ккал.

Застереження при застосуванні

  • Індивідуальна непереносимість компонентів, вагітність, період лактації у жінок.

  • Цей продукт не призначений для діагностики, лікування або попередження будь-яких хвороб.

  • Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

  • Не використовуйте після закінчення терміну придатності, вказаного на

  • упаковці, або при порушенні цілісності упаковки.

  • Дієтична добавка не є лікарським засобом.

  • Зверніть увагу, що всі рекомендації й коментарі мають інформативний характер і

  • не повинні використовуватися без консультацій з лікарями або фахівцями.

  • Самолікування може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Термін придатності

  • 3 роки від дати виготовлення.

  • Номер партії та дата виробництва: вказано на упаковці.

Умови зберігання

  • У сухому, захищеному від світла й недоступному для дітей місці,

  • при температурі від 5°С до 30°С

  • та відносній вологості не більше ніж 80%.

Реєстрація та інша інформація

Виробник сировини зареєстрований у:

  • Генеральній дирекції медичного здоров’я та

  • сімейного благополуччя, Уттаракханд, Індія.

  • Відповідає міжнародним стандартам.

  • Країна походження сировини: Індія (India).

  •                  

Внесено до бази даних, технічні умови України,

  • 04725970, /006825/0 від 24.05.2017 Мінекономрозвитку України.

  • ТУ У 10.8-39622483-001:2015.

Звіт

  • ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім.

  • акад. Л. І. Медведя МОЗ України» № 3/8А-1254-17-64251Е від 27.04.2017.

Висновок

  • State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection 

  • Державна служба України з питань

  • безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

  • ДСЕЕ – № 602-123-20-2/15274 від 18.05.2017.

Виробник, замовник і власник торгової марки:

  • Amma Life Sciences Private Limited

  • вул. Алма-Атинська, 2/1, м. Київ, 02090, Україна.

  1. 1
    Порушення в роботі нервової системи

    з точки зору Аюрведи. 

    Індійська нетрадиційна медицина Аюрведа визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я як ефективна система альтернативної або народної медицини.

    Аюрведичні тексти вважають психічне здоров’я станом чуттєвого розумового, інтелектуального і духовного благополуччя. Психічне нездоров’я виникає, в основному, у результаті нездорової взаємодії між індивідуумом та його оточенням. Ця взаємодія діє через три основні чинники: тимчасовий ритм (калу), інтелект (буддхі) і органи чуття (індріярта).

    У Аюрведі був описаний широкий спектр нервових розладів й афективної поведінки. Нервовий розлад, описаний в оригінальних текстах, може бути розцінено так: первинний нервовий розлад, викликаний виключно психічним розладом (раджас і тамас): жага (кама), гнів (кродха), жадібність (лобха), омана (моха), ревнощі (ірса), гордість (мана), ейфорія (мада), горе (духа сока), неспокій (сінта), невроз (удвега), страх (бхайя) і щастя (харса).

    • Перед сном не слід виконувати якісь активні дії, треба по можливості максимально розслабитися. Найбільш сприятливим часом для активних занять вважаються ранкові години та час з 16:00 до 19:00.
    • Щоб буденні думки не тривожили свідомість під час засинання, протягом 10 хвилин перед сном слід проаналізувати та спланувати завтрашній день.
    • Ліжко не повинно ставати робочою зоною. Воно має бути зручним, комфортним і використовуватися тільки для сну та сексу.
    • Не слід вживати тонізуючі напої, важку їжу та лікарські препарати збудливої дії після 16:00.
    • За 2 години до сну можна їсти тільки легку їжу або пити кисломолочні напої.
    • Не вживайте на ніч багато рідини. Зайва рідина може спровокувати нічний позив в туалет, після чого складно буде заснути.
    • Якщо організму потрібен денний сон, то він повинен бути не більше 30 хвилин.
    • Допомагає заспокоїтися тепла ванна з розслаблюючими ефірними оліями за 2 години до сну.
    • Варто щовечора робити вечірні прогулянки на свіжому повітрі, займатися сексом та спілкуватися з близькими людьми.

    Нервові розлади, неврологічні проблеми й симптоми, викликані змішаною патологією (сампрапті), включаючи як фізичні нездорові (вата, пітта, капха), так і психічний розлад (раджа, тама): психоз (унмада), судомні захворювання (апасмара), істерія (апатантрака), одержимість (ататтвабхінівеса), запаморочення (брама), сонливість (тандр), нейристезія (клам), алкоголізм (мадатяя).

    Необхідний комплексний підхід, який включає в себе зміну режиму прийому їжі, рухової активності та трудової діяльності.

    Існує кілька основних принципів, яких необхідно дотримуватися для нормалізації нервових розладів:

    • лягати спати та вставати в один і той же час – якщо потрібно щодня вставати о 8:00 ранку, то лягати спати необхідно не пізніше ніж 22:00-24:00. Такий самий режим повинен зберігатися і протягом вихідних днів. В іншому випадку надмірне бажання поспати вранці в неділю може привести до труднощів підйому в понеділок;
    • ввечері потрібно лягати спати при виникненні сонливості;
    • температура в спальні повинна становити 16-19°С, а рівень шуму і освітлення має бути мінімальним.
  2. 2
    Принципи раціонального харчування при порушеннях в роботі нервової системи

    Продукти, не рекомендовані при неврозі

    • продукти, які в надлишку містять столовий цукор (він сприяє прогресії депресії, з’являється поганий настрій, надмірна втома);
    • уникати надмірного вживання тваринних жирів, майонезу, маргарину (не можуть нормально засвоюватися вітаміни і мінерали, може порушитися обмін речовин);
    • спиртні напої (алкоголь загострює депресію, на зміну гарному настрою приходить пригніченість і невдоволення);
    • кава, міцний чорний чай, газовані води (при неврозі шкідливий кофеїн, який збудливо діє на людину, і як наслідок – з’являється агресія);
    • продукти з крохмалем варто споживати менше (кукурудза, картопля, вироби з борошна, зокрема з борошна вищого ґатунку). У цих продуктах містяться вуглеводи, які провокують викид інсуліну. Як наслідок, з’являється глікемія, через яку виникає непомірна втома, слабкість, паморочиться голова.

    Продукти, рекомендовані при неврозі

    Гормон мелатонін, який виробляє організм людини, є важливим компонентом для здорового та глибокого сну. Його низький рівень в крові призводить до виникнення безсоння. Підвищити рівень цього гормону можна шляхом вживання певних продуктів:

    • вишня, черешня, алича – природні джерела мелатоніну, перед сном їх слід з’їдати 100-120 г;
    • молоко й кисломолочні продукти – триптофан і кальцій у них сприяють швидкому засипанню;
    • банани – стимулюють вироблення гормонів, а калій і магній мають розслаблюючу дію на нервову систему та м’язи;
    • горіхи, нежирне м’ясо та цільно-зерновий хліб – ці продукти багаті вітамінами групи В, які беруть участь в синтезі триптофану й мелатоніну.

    Причиною неврозу також є нестача вітаміну С, який можна компенсувати, вживаючи такі продукти:

    • цитрусові;
    • червоний перець;
    • часник;
    • цибуля;
    • шпинат;
    • пастернак (посівний);
    • квашена капуста;
    • шипшина (відвари, компоти з неї);
    • ківі;
    • смородина;
    • обліпиха.

    Також на нормалізацію сну впливає правильне харчування, яке передбачає раціонально підібрані продукти, що мають збалансований набір білків, жирів і вуглеводів.

    До таких продуктів відносяться:

    • овочі (салат латук), зелень (кріп, базилік), фрукти (шовковиця, лимон);
    • мікроводорості (спіруліна, хлорела);
    • цільно-зернові продукти;
    • всі види їстівних грибів;
    • морська риба і молюски.

    При депресіях спостерігається нестача вітаміну В6, який також необхідний для утворення «гормону щастя». Вітамін В6 можна знайти в таких продуктах:

    • креветки;
    • риба (лососеві, скумбрія, сардина, оселедець);
    • насіння соняшнику;
    • лісовий горіх (особливо корисний фундук);
    • куряче м’ясо;
    • сочевиця;
    • банан;
    • печінка (яловича);
    • олія.

Соберекс ультра

для функціонування нервової системи

соберекс ультра, соберекс

Аюрведа про захворювання нервової системи

Відео