Тайро ультра

для підтримки нормального функціонування ендокринної системи

тайро ультра, тайро

Склад:

  • Баухиния пестрая 10: 1 екстракт кори Баухинії строкатої (Bauhinia variegatа) – 150,0 мг,
  • Горькая мирра 10: 1 екстракт камеді Гіркої мирри (Commiphora mukul) – 120,0 мг,
  • Соломоцвет шероховатый  ​​10: 1 екстракт рослини Соломоцвіту шорсткого (Achyranthes aspera) – 120,0 мг,
  • Витания снотворная 8: 1 екстракт кореня Вітанії снодійної (Withania somnifera) – 20,0 мг,
  • Девясил 8: 1 екстракт кореня Дивосилу (Inula racemosa)  – 100,0 мг,
  • Солодка голая 6: 1 екстракт кореня Солодки голої (Glycyrrhiza glabra) – 100,0 мг,
  • Мумиё 6: 1 екстракт Мумійо (Asphaltum punjabianum)  – 90,0 мг.

Сприяє створенню оптимальних дієтичних умов при:

  • Дисфункції щитовидної залози;
  • Гіпотиреозі;
  • Гіпертиреозі.
  • Кожна желатинова капсула містить 800 мг екстрактів лікарських рослин.
  • Не містить генетично модифікованих організмів і хімічних консервантів.
  • Зроблено на основі лікарських рослин.

Спосіб застосування:

  • Дорослим по 1 капсулі 1 раз на день за 30 хвилин до їжі або за рекомендацією лікаря.
  • Не перевищувати денну норму.
  • Перед вживанням рекомендовано проконсультуватися з лікарем.

Рекомендується приймати разом з:

Форма випуску

  • желатинові капсули масою по 923,0 мг ± 7%,
  • тридцять капсул № 30. (три блістера по 10 капсул).  Повний курс

Поживна (харчова) цінність

  • Поживна (харчова) цінність 100 г. продукту:
    білків – 5,5 г; жирів – 0,6 г; вуглеводів – 45,5 г.

Енергетична цінність

  • Енергетична цінність (калорійність) 100 г. продукту: 233 ккал.

Застереження при застосуванні

  • Індивідуальна непереносимість компонентів, вагітність, період лактації у жінок.

  • Цей продукт не призначений для діагностики, лікування або попередження будь-яких хвороб.

  • Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

  • Не використовуйте після закінчення терміну придатності, вказаного

  • на упаковці, або при порушенні цілісності упаковки.

  • Дієтична добавка не є лікарським засобом.

  • Зверніть увагу, що всі рекомендації й коментарі мають інформативний характер

  • і не повинні використовуватися без консультацій з лікарями або фахівцями.

  • Самолікування може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Термін придатності

  • 3 роки від дати виготовлення.

  • Номер партії та дата виробництва: вказано на упаковці.

Умови зберігання

  • У сухому, захищеному від світла й недоступному для дітей місці,

  • при температурі від 5°С до 30°С

  • та відносній вологості не більше ніж 80%.

Реєстрація та інша інформація

Виробник сировини зареєстрований у:

  • Генеральній дирекції медичного здоров’я та

  • сімейного благополуччя, Уттаракханд, Індія.

  • Відповідає міжнародним стандартам.

  • Країна походження сировини: Індія (India).

  •                  

Внесено до бази даних, технічні умови України,

  • 04725970, /006825/0 від 24.05.2017 Мінекономрозвитку України.

  • ТУ У 10.8-39622483-001:2015.

Звіт

  • ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім.

  • акад. Л. І. Медведя МОЗ України» № 3/8А-1254-17-64251Е від 27.04.2017.

Висновок:

  • State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection 

  • Державна служба України з питань

  • безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

  • ДСЕЕ – № 602-123-20-2/15274 від 18.05.2017.

Виробник, замовник і власник торгової марки:

  • Amma Life Sciences Private Limited

  • вул. Алма-Атинська, 2/1, м. Київ, 02090, Україна.

  1. 1
    Порушення в роботі щитовидної залози

    з точки зору Аюрведи. 

    Індійська нетрадиційна медицина Аюрведа визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я як ефективна система альтернативної або народної медицини.

    Проблеми зі щитовидною залозою нині є одними з найбільш поширених ендокринних розладів у всьому світі. Пацієнти з патологією щитовидної залози страждають або від її гіпофункції, або гіперфункції. Гіпофункція зменшує концентрацію циркулюючих гормонів щитовидної залози, а гіперфункція їх збільшує.

    Незважаючи на невеликий розмір, щитовидна залоза вважається одним з найбільш важливих органів ендокринної системи, адже вона безпосередньо або опосередковано регулює майже всі функції організму, включаючи метаболічну, респіраторну, серцево-судинну, травну, нервову і репродуктивну системи.

    У Аюрведі проблема, пов’язана з щитовидною залозою, – це збільшена щитовидна залоза, яка зараз відома як простий зоб (стійке збільшення щитовидної залози, не пов’язане з запаленням або злоякісним ростом).

    Гіпертиреоз

    Згідно з класичними аюрведичними текстами, гіпертиреоз є результатом порушення балансу повітря (вата) і вогню (пітта), які регулюють нейрогормональну систему. У традиційній системі медицини лікарі пов’язують гіпертиреоз з постійним психологічним стресом та надмірним виділенням кортизолу з тиреотоксикозом. Крім генетичної схильності, зростання в імунній системі антитіл (іноді їх називають тиреостимулюючими антитілами) імуноглобуліну G (IgG), які впливають на ТТГ-рецептори на залозах, щоб стимулювати вироблення гормону, вважаються основними факторами гіпертиреозу.

    У переважній більшості молоді жінки (у віці від 20 до 40) страждають на порушення роботи щитовидної залози більше, ніж чоловіки. Причиною цієї відмінності може бути висока циркуляція статевих стероїдів, естрогену та прогестерону. Тиреотоксикоз може загостритися під час вагітності, оскільки хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ), плацентарний гормон, також володіє ТТГ-подібною активністю.

    Оскільки проблеми, пов’язані зі щитовидною залозою, впливають на всі системи організму, радять вживати профілактичні заходи, зокрема, коли один або кілька симптомів щитовидної залози впливають на насичення щитовидної залози. Потрібно вживати достатній обсяг поживних речовин для вироблення необхідної кількості гормонів щитовидної залози.

    Якщо є підозра гіпофункції залоз, слід уникати заборонених продуктів, наприклад, капусти, цвітної капусти, кормової капусти та ріпи. Слід також отримувати 150 мг/день йоду з їжею та водою, а також споживати фільтровану воду з меншою кількістю хлору і фторидів.

    Гіпотиреоз

    За Аюрведою, дисбаланс повітря (вайю), слизу або води (капха) та жиру (меда) призводить до збільшення щитовидних залоз (галаганда). Згідно з поширеною думкою, найчастіша причина гіпотиреозу – це йододефіцит. Лікарі рекомендують споживати приблизно 150 мг/день йоду для нормальної роботи щитовидної залози; менше 50 мг/день протягом тривалого періоду може стати причиною виникнення зоба. Через недостатню кількість йоду в раціоні щитовидна залоза не здатна синтезувати достатню кількість T4 і T3, що призводить до патологічного збільшення циркулюючого ТТГ, а це викликає патологічне збільшення розміру щитовидної залози (простий зоб).

    До інших чинників, які призводять до гіпотиреозу, можна віднести стрес, спадковий дефект перенесення йоду щитовидної залози, тиреоглобулін і синтез гормонів, зниження ТТГ або тиреотропін-рилізинг-гормонів (ТРГ) (вторинний або третинний гіпотиреоз відповідно) та перетворення Т4 в Т3, загальний периферичний опір судин до дії гормонів щитовидної залози, нестача селену і споживання важких металів та пестицидів. Дуже часто це є результатом розвитку автоімунних антитіл, які руйнують тканини щитовидної залози за рахунок імунологічного процесу.

  2. 2
    Принципи раціонального харчування при порушенні роботи щитовидної залози

    Дієтотерапія хворих на гіпертиреоз

    Раціон хворого на гіпертиреоз будується на основі кисломолочних продуктів, що містять легкозасвоювані жири та є джерелами білків і мінералів (кальцію). Обов’язково в раціоні повинні бути морепродукти, продукти з підвищеним вмістом вітамінів і калію.

    У зв’язку з підвищеною збудливістю центральної нервової і серцево-судинної систем необхідно виключити збуджуючі речовини та продукти (наваристі м’ясні й рибні бульйони, міцні чай та каву, шоколад, пряні добавки).

    Рекомендується використовувати такі способи кулінарної обробки, як відварювання, приготування на пару. З жирів краще застосовувати рослинні олії та вершкове масло.

    Часто гіпертиреозний стан супроводжується порушеннями функції шлунково-кишкового тракту (проносами). Тому слід обмежувати продукти, які посилюють процеси розкладання і бродіння в кишечнику, а також викликають значне підвищення секреторної активності травних залоз. У зв’язку з цим не рекомендуються: хліб із житнього борошна, борошно грубого помелу, свіжа випічка; жирні сорти м’яса й птиці, копченості, м’ясні консерви, ковбаси; жирні сорти, копчена та солона риба; сало, маргарин; молоко, сири гострих і солоних сортів; перлова, ячна крупи, пшоно; капуста, буряк, редис, редька, цибуля, часник, щавель, шпинат, гриби, виноград, абрикоси, сливи; газовані напої, квас.

    Раціон повинен бути більш калорійним і містити такі харчові речовини: 100 гр. білку (у тому числі 55% тваринного), 100-110 гр. жиру (у тому числі 25% рослинного), 400-450 гр. вуглеводів (при цьому простих вуглеводів – не більше ніж 100 гр). Рекомендовано дробне харчування – п’яти- або шестиразовий прийом їжі. Загальна калорійність раціону – 3000-3200 ккал.

    Дієтотерапія пацієнтів з гіпотиреозом

    Гіпотиреоз пов’язаний зі зниженою функцією щитовидної залози та зниженим вмістом її гормонів у крові. Основний обмін при гіпотиреозному стані знижується, в організмі затримується рідина, у зв’язку з чим можуть виникнути набряки, відбувається порушення жирового обміну і підвищується рівень холестерину в крові. У таких хворих часто буває знижений апетит, закрепи, метеоризм, знижена секреторна активність шлунково-кишкового тракту.

    У зв’язку з цим їм призначається дієта зі зниженою енергетичною цінністю (на 10-20% менше за фізіологічну норму). Калорійність харчування знижується за рахунок зменшеного споживання вуглеводів і жирів, кількість білка залишається в межах вікової норми. Раціон повинен містити 70 гр. білків (у тому числі 55% тваринних), 70 гр. жирів (у тому числі 25% рослинних), 300 гр. вуглеводів (простих вуглеводів – не більше ніж 100 гр). Рекомендовано дробний прийом їжі – п’яти- або шестиразове харчування. Загальна калорійність раціону – 2100 ккал.

    У раціон обов’язково вводять продукти та страви, що підвищують секреторну активність шлунково-кишкового тракту і регулюють моторну функцію кишечника. До них відносять свіжі овочі, фрукти, ягоди, соки, страви з додаванням висівок.

Тайро ультра

для підтримки нормального функціонування ендокринної системи

тайро ультра, тайро

Аюрведа про захворювання ендокринної системи

Відео